در مورد زخم بستر ، چه مطالبی را باید بدانید

درمورد زخم بستر چی میدانید-زخم بستر-شرکت خدماتی-شرکت خدماتی پرستاری-پرستار سالمند-پرستار سالمند در منزل-پرستار-پرستاری

در مورد زخم بستر ، چه مطالبی را باید بدانید زخم بستر برای افرادی که زمان طولانی را در یک پوزیشن سپر می کند ، به وجود می‌آید. به طور مثال ، به علت بیماری ، فلجی، سالمندی یا ضعف بدنی. زخم بستر در حالتی رخ می دهد که فشار به طور مداوم روی یک قسمت خاص از بدن باشد. افرادی که توانایی  حرکت حتی به میزان کوچک را ندارند بیشتر در معرض ریسک این نوع از زخم ها قرار می گیرند.این زخم ها امکان دارد در هر قسمتی از بدن به وجود می آیند ، اما قسمت های استخوانی مثل زانوها ، آرنج‌ها ،پاشنه‌ها ودنبالچه بیشتر مساعد بروز این اتفاق هستند.


در مورد زخم بستر ، چه مطالبی را باید بدانید

زخم بستر برای افرادی که زمان طولانی را در یک وضعیت سپر می کند ، به وجود می‌آید. به طور مثال ، به علت بیماری ، فلجی، سالمندی یا ضعف بدنی.

زخم بستر در حالتی رخ می دهد که فشار به طور مداوم روی یک قسمت خاص از بدن باشد. افرادی که توانایی  حرکت حتی به میزان کوچک را ندارند بیشتر در معرض ریسک این نوع از زخم ها قرار می گیرند. این زخم ها امکان دارد در هر قسمتی از بدن به وجود می آیند ، اما قسمت های استخوانی مثل زانوها ، آرنج‌ها ،پاشنه‌ها و دنبالچه بیشتر مساعد بروز این اتفاق هستند. مواردی جهت پیشگیری از از زخم بستر برای پرستار سالمند گفته شده است.

زخم بستر قابل درمان است درمان آن بسیار طولانی می باشد ، و در صورت بی توجهی این زخم ها می توانند یک عامل کشنده محسوب شوند. شیوع زخم بستر در آمریکا به صورت  متمرکز در حدود 16.6 تا 20.7  درصد می باشد.

حقایق کوتاه در مورد زخمهای فشاری یا همان زخم بستر

در این قسمت نکاتی کوتاه در مورد زخم بستر به شما ارائه می دهیم ،جزئیات بیشتر در ادامه مقاله قرار دارند.

زخم های فشاری ، یا همان زخم بستر روی افرادی ایجاد می شوند که به آسانی  توان حرکت ندارند.

آن ها بیشتر روی نقاط استخوانی بدن گسترش می یابند.

زخم های بستر دارای روند توسعه مرحله‌ای هستند. اگر مراحل درمان این زخم ها را دیر آغاز کنید ، بهبود آنها و نتایج درمان بسیار پیچیده خواهد بود.

حرکت دادن صبورانه بیماران ، کلید پیشگیری از بروز این زخم ها می باشد.

درمان زخم بستر

مراحل درمان زخم بستر بخش ساده نیست. یک زخم باز متاسفانه همواره در حال پیشرفت است. حتی زمانی که محل مورد نظر در درمان شده باشد ، امکان دارد  پوست ناسازگاری بروز دهد زیرا بافت و پوستی که  دچار این چنین زخم هایی می شوند ، به آسانی مثل سابق نخواهند شد.

زخم های بستر کوچک که روند درمان آنها به موقع آغاز شود ، می توانند با چند هفته مداوا بهبود یابند. اما در موارد وسیع تر گاهی نیاز به جراحی دارند.

مراحل مورد نیاز جهت درمان زخم بستر به شرح زیر هستند:

باید فشار را از ناحیه ای که دچار زخم شده رفع کنید ، این کار را می توانید با حرکت دادن یا استفاده از پرده ها و بالشت های مخصوص در زیر بدن و نواحی مورد نیاز انجام دهید.

زخم باز را تمیز کنید ، اینگونه زخمها باید با دقت فراوان توسط آب ولرم و صابون مخصوص شست و شو یابند. اگر دهانه زخم باز است برای تمیز کردن باید از محلول های شست و شو و ضدعفونی کننده افسوس در هر بار که لباس را تعویض می کنید ، استفاده شود.

مراحل مورد نیاز جهت درمان زخم بستر به شرح زیر هستند:

مراحل مورد نیاز جهت درمان زخم بستر به شرح زیر هستند:
باید فشار را از ناحیه ای که دچار زخم شده رفع کنید ، این کار را می توانید با حرکت دادن یا استفاده از پرده ها و بالشت های مخصوص در زیر بدن و نواحی مورد نیاز انجام دهید.
زخم باز را تمیز کنید ، اینگونه زخمها باید با دقت فراوان توسط آب ولرم و صابون مخصوص شست و شو یابند. اگر دهانه زخم باز است برای تمیز کردن باید از محلول های شست و شو و ضدعفونی کننده افسوس در هر بار که لباس را تعویض می کنید ، استفاده شود.

تا حد امکان از بی اختیاری جلوگیری کنید.

بافت مرده را جدا کنید ، یک زخم تا زمانی که پوست مرده و بافت مرده در اطراف آن قرار دارد ، بهبود نمی یابد.بنابراین جدا کردن نسوج مرده یک امر ضروری محسوب می شود.

از پانسمان مناسب استفاده کنید. اینکار از زخم محافظت می کند همچنین روند  بهبود آن را سرعت می‌بخشد. برخی از انواع  پانسمان ها برای جلوگیری از گسترش عفونت و همچنین بافت های مرده موثر هستند.

از آنتی بیوتیکهای خوراکی یا پمادهای آنتی بیوتیک استفاده کنید. این محصولات می توانند به جلوگیری و کاهش عفونت زخم کمک کنند ، البته در مراحلی که زخم به شدت گسترده نباشد. در مراحل ابتدایی ایجاد زخم افراد می‌توانند با استفاده از این محصولات در منزل درمان شوند ، اما در موارد زخم های گسترده با عفونت بالا حتماً نیاز به مراقبتهای درمانی و پانسمان توسط متخصصان دارند.

درمان زخم بستر با فشار منفی

یک روش درمان به صورت ایجاد خلاء وجود دارد ، این روش شامل استفاده از یک ساکشن به حالت تیوب درون زخم است.‏این تیوب رطوبت درون زخم را به حد متناسب می رساند ، و از این طریق کمک به بهبود زخم و جلوگیری از گسترش عفونت می کند. زخمها از این طریق با طول درمان حدود ۶ هفته و نصف هزینه عمل جراحی بهبود می یابند.

جراحی

بعضی از انواع زخم های بستر که به صورت مداوم گسترش دارند ، نیاز به جراحی دارند. عمل جراحی برای تمیز کردن زخم ، درمان یا از بین بردن عفونت ، کاهش افت سطح مایعات بدن و کاهش ریسک بروز مجدد به حالت خطرناک انجام می‌شوند.یک بخش از ماهیچه عضلات ، پوست  ، یا دیگر بافت‌های سالم بدن به عنوان یک پد برای پوشش روی زخم و جلوگیری از نفوذ آن به استخوان استفاده می شود. ‏ این روش به عنوان بازسازی فلاپ شناخته شده است.

چهار مرحله آغاز زخم بستر

  • پوست قرمز شده و هنگام لمس کردن احساس گرمای بیشتر از حد نرمال بدن در آن منطقه خواهید کرد.امکان دارد حس خارش نیز ایجاد کند.

  • احتمال دارد سطح پوست به صورت یک زخم کوچک سرباز یا تاول دار دیده شود که رنگ پوست را در ناحیه اطراف خودش تغییر می‌دهد.

  • قسمتی که شبیه دهانه زخمی باشد گسترش یافته ، و بافت های اعتراف آن به صورت سطحی شروع به خراب شدن می کنند.

  • پوست و بافت به شدت خراب شده و احتمالا عفونت دار می شوند. ماهیچه، استخوان و تاندون ها امکان دارد از دهانه زخم دیده شوند.

  • زخمی که دچار عفونت شود مراحل سخت ترین برای بهبود دارد همچنین احتمال دارد عفونت در بدن پخش شده و عوارض کشنده داشته باشد.در زخم بستر یک روش درمان به صورت ایجاد خلاء وجود دارد

تصاویر:

مراحل اولیه ، زخم بستر بافت نکروتیک

مراحل اولیه زخم بستر

مرحله  ۴ زخم بستر

زخم بستر شدید همراه با عفونت

درمورد زخم بستر چی میدانید-زخم بستر-شرکت خدماتی-شرکت خدماتی پرستاری-پرستار سالمند-پرستار سالمند در منزل-پرستار-پرستاری

در مورد زخم بستر ، چه مطالبی را باید بدانید
زخم بستر برای افرادی که زمان طولانی را در یک پوزیشن سپر می کند ، به وجود می‌آید. به طور مثال ، به علت بیماری ، فلجی، سالمندی یا ضعف بدنی.
زخم بستر در حالتی رخ می دهد که فشار به طور مداوم روی یک قسمت خاص از بدن باشد. افرادی که توانایی  حرکت حتی به میزان کوچک را ندارند بیشتر در معرض ریسک این نوع از زخم ها قرار می گیرند.این زخم ها امکان دارد در هر قسمتی از بدن به وجود می آیند ، اما قسمت های استخوانی مثل زانوها ، آرنج‌ها ،پاشنه‌ها ودنبالچه بیشتر مساعد بروز این اتفاق هستند.

جلوگیری از زخم بستر

حتی با مراقبت های دارویی و پرستاری مناسب ، احتمال زخم بستر وجود دارد ، به ویژه در میان قشر بیماران آسیب پذیر. پیشگیری از زخم بستر بسیار آسانتر از درمان آن است ، اما می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. روش هایی که به وسیله آن می توان از زخم بستر پیشگیری کرد ، به شرح زیر می باشند.

حرکت دادن بیمار حداقل هر ۱۵ دقیقه برای آنهایی که روی ویلچر هستند و هر دو ساعت برای بیمارانی که روی تخت قرار دارند.

تمام سطح پوست بیمار به صورت روزانه بررسی شود.

پوست را تمیز سالم و خشک نگه دارید.

تغذیه مناسب ، برای افزایش سطح سلامت عمومی و مقاومت بهتر بدن در برابر عفونت و ایجاد زخم.

ترک سیگار

ورزش کردن ، حتی اگر برای خروج از تخت و یا تکان دادن دست ها و پاهای شان نیاز به یک نفر جهت کمک دارند. اینکار به سیستم گردش خون نیز کمک می کند.

بیماران باید بدانند که در مورد هرگونه زخم بستر ممکن به دکتر یا کسی که از آنها مراقبت می کند اطلاع دهند. حرکات فیزیوتراپی یکی از بهترین راه ها برای اجتناب از زخم بستر می باشد.

دلایل زخم بستر

هر کسی که برای مدتی در یک مکان و به یک حالت باقی بماند به طوری که نتواند بدون همکاری پوزیشن خود را تغییر دهد در معرض ریسک زخم بستر قرار دارد.زخم های بستر می‌توانند پس از ایجاد شدن به سرعت گسترش یافته و مراحل قابل درمان بودن را پشت سر بگذارند.

فشار پایدار بر یک نقطه از بدن می تواند گردش خون را در آن منطقه کم یا قطع کند ، بدون وجود گردش خون به میزان کافی ، بافت‌های بدن احتمال مردن و زخم شدن دارند.

بر اساس گفته های جان هاپکینز داروساز ، یک زخم می تواند به سرعت گسترش یابد ، اگر گردش خون در آن. فقط برای دو یا سه ساعت قطع یا کم شود.

دلایل زخم بستر|زخم بستر|مراحل اولیه ، زخم بستر بافت نکروتیک

فشار بی وقفه:  اگر فشار بر روی یک ناحیه از بدن یعنی پوست ، استخوان و بافت همان منطقه باشد و گردش خون نتواند به درستی انجام شود.

اصطحکاک: برای برخی بیماران ، به ویژه آنهایی که بدن خیلی لاغر و پوست  ضعیفی دارند ، جابجا کردن و چرخاندن  آنها می تواند باعث ایجاد آسیب های پوستی شده و زمینه بروز زخم را فراهم آورد.

برش:در شرایط بعضی از بیماران ، اگر هنگام جابجایی آنها پوست در یک جهت کشیده شود و استخوان در جهت دیگر باقی بماند یا حرکت کند ، احتمال برش در بافت های زیرین و سلولی در مسیر گردش خون وجود دارد که می تواند باعث کشش و پارگی شود.

تمام این اتفاقات می‌تواند برای هر بیمار روی ویلچر ، روی تخت یا افراد کم تحرک رخ دهد.

نواحی آسیب پذیر

طبق توضیحاتی که پیش تر ارائه دادیم ، دلایل و گروه های آسیب پذیر را میشناسید.  در قسمت پایین نواحی آسیب پذیر را نام می بریم:

باسن و دنبالچه

ستون فقرات

کتف و سرشانه ها

قسمت زیرین پاها و بازوها

سالمندانی که در تخت بستری هستند مستعد بروز زخم بستر میباشند. زیرا پوست و بافت های آن ها از مقاومت کمتری برخوردار است. بهتر است که رژیم غذایی مناسب زیر نظر دکتر سرشار از پروتئین ، ویتامین c و زینک داشته باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *