شناخت بیماری زونا در سالمندان و نحوه مراقبت صحیح از سالمند مبتلا

بیماری زونا سالمندان|مراقبت از سالمند

برای درمان بهتر بیماری زونا در سالمندان حتما از سبزیجات سبز مانند کاهو، کلم بروکلی و غیره استفاده شود. زیرا این مواد حاوی میزان زیادی کلسیم و بتاکاروتن هستند که سیستم ایمنی بدن را تا حد زیادی تقویت می کنند. بنابراین رعایت رژیم غذایی مناسب و مصرف میزان مناسبی از سبزیجات، میوه ها، گوشت و آب، تاثیر بسزایی در بهبودی و از بین رفتن علائم این بیماری دارد.


بیماری زونا در سالمندان چیست؟

بیماری زونا در سالمندان که در پزشکی آن را به نام Herpes zoster می شناسند، یک نوع بیماری عفونی عصبی به همراه پوست اطراف آن می باشد. این بیماری زمانی ایجاد می شود که ویروس آبله مرغان به طور مجدد در بدن فرد سالمند فعال شود.

پرستار خوب و حرفه ای جهت مراقبت از سالمند نیاز دارید   تماس فوری با شکوفایی      رزرو انلاین خدمات

لازم به ذکر است که وقتی فردی در سنین جوانی آبله مرغان گرفته باشد، احتمال اینکه در سن پیری زونا بگیرد، 10 الی 20 درصد می باشد که با افزایش سن این میزان افزایش پیدا می کند. از مهم ترین علائم و نشانه های این بیماری در سالمندان ایجاد درد در بدن می باشد که به تاول های پوستی شبیه به آبله مرغان بر روی پوست منتهی می شود.

علائم ظاهری بیماری زونا در سالمندان

یکی از علائم ظاهری بیماری زونا در سالمندان تاول هایی است که پس از گذشت یک هفته ظاهر می شود و بعد از گذشت چند روز به رنگ زرد درآمده و خشک می شود.

بعد از آن پوسته هایی بر روی پوست شکل می گیرد که امکان ایجاد ردی از زخم وجود خواهد داشت. درد این بیماری می تواند یک درد کوچک و خفیف و یا شدید باشد که ناحیه ی آسیب دیده اندکی حساس تر از سایر نواحی پوستی می شود.

البته امکان دارد چند روز پیش از ظهور این علائم، سالمند با علائمی نظیر سردرد، احساس سوزش و یا خارش پوست، تب و یا درد در ناحیه ی قفسه سینه مواجه شود.

بیماری زونا سالمندان|مراقبت از سالمند

بسیاری از افراد با مشاهده ی علائم بیماری زونا در سالمندان دچار استرس شدید و ناراحتی می شوند. هر چند این بیماری با ناراحتی همراه است؛ اما معمولا بیماری جدی به حساب نمی آید و با مراقبت های پزشکی و مراجعه ی به هنگام نزد پزشک، رفع می شود. خوب است بدانید این دسته از افراد هر چه زودتر نزد پزشک مراجعه کنند، با علائم و عوارض کمتری مواجه خواهند شد.

بیماری زونا در سالمندان

آیا بیماری زونا در سالمندان واگیردار است؟

یکی از سوال های اساسی برای خیلی از افراد این است که آیا بیماری زونا در سالمندان واگیردار است یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت بستگی به فرد مورد نظر دارد؛ اگر او تا به حال بیماری آبله مرغان گرفته باشد، درصد ابتلای وی پایین می آید. اما اگر تا این سن آبله مرغان نگرفته باشد، حتی با کوچکترین تاول باز هم به این بیماری مبتلا می شود.

بیماری زونا در سالمندان و نکات تغذیه ای

وقتی به طور قطع بیماری زونا در سالمندان مورد تشخیص و تایید قرار گرفت، باید پیش از هر چیز به پزشک مراجعه کرد و از داروهای آن برای بهبودی زخم ها مورد استفاده قرار داد. اما در این هنگام رعایت نکات تغذیه ای، سرعت بهبودی را کاهش می دهد. اگر سالمندی دچار این بیماری شد، بهتر است از عرقیجاتی مانند بادرنجبویه، اسطوخودوس و گل گاوزبان استفاده کند. همچنین بهتر است در کنار آن از مواد غذایی که ویتامین ب دارد، مصرف کند. زیرا این بیماری سیستم عصبی بدن سالمند را درگیر می کند و برای تقویت آن بهتر است از موادی مانند مرغ، ماهی، تخم مرغ و گوشت گوساله مصرف کند.

مواد غذایی مفید برای بهبود بیماری زونا در سالمندان

یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای بهبود بیماری زونا در سالمندان سیر و پیاز است. خوب است بدانید این دو ماده به دلیل وجود آلیسین موجب افزایش ایمنی بدن می شود و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. همچنین بهتر است سالمند در این دوران آب فراوانی مصرف کند؛ زیرا آب یک ماده بسیار مفید برای خارج نمودن ویروس از بدن می باشد.

همچنین در این دوران باید میزان زیادی از ویتامین سی به بدن بیمار برسد. بنابراین فرد باید از موادی مانند میوه های مختلف، سبزیجات زرد، سبز و نارنجی مصرف کند تا سیستم ایمنی آن تقویت شود. برای دریافت ویتامین سی محدودیتی وجود ندارد؛ زیرا اگر مازاد این ویتامین دریافت شود، از بدن فرد خارج می شود و آسیبی به او نمی رسد.

بیماری زونا در سالمندان

برای درمان بهتر بیماری زونا در سالمندان حتما از سبزیجات سبز مانند کاهو، کلم بروکلی و غیره استفاده شود. زیرا این مواد حاوی میزان زیادی کلسیم و بتاکاروتن هستند که سیستم ایمنی بدن را تا حد زیادی تقویت می کنند. بنابراین رعایت رژیم غذایی مناسب و مصرف میزان مناسبی از سبزیجات، میوه ها، گوشت و آب، تاثیر بسزایی در بهبودی و از بین رفتن علائم این بیماری دارد.

بهبودی سریع بیماری زونا در سالمندان

برای اینکه بیماری زونا در سالمندان خیلی سریع بهبود پیدا کند، فرد باید مسکن مصرف کند تا درد کمتری در این دوران احساس کند؛ بدین منظور بهتر است به جای استفاده از قرص آسپرین، از استامینوفن استفاده کند.

میزان مصرف قرص استامینوفن، 2 عدد قرص در عرض 4 ساعت می باشد. یکی از نکات مهم مراقبتی در این مورد، دست نزدن به تاول ها می باشد. این نکته از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ بنابراین به هیچ عنوان نباید به آن ها دست زد.

دومین نکته این است که مالیدن میزان زیادی از کرم و یا پماد بر روی زخم ها و یا پوست، ممکن است موجب کندی سرعت بهبودی پوست بشود. بنابراین در این مورد جانب احتیاط را رعایت کنید و طبق دستور پزشک دارو را مصرف نمایید.

بمیاری زونا سالمندان|مراقبت از سالمند

یکی دیگر از نکات مهم برای بهبودی بیماری زونا در سالمندان

یکی دیگر از نکات مهم برای بهبودی بیماری زونا در سالمندان، این است که برای تسکین درد و ایجاد احساس خنکی، می توان محل زخم را با پارچه ی خنک شست و شو داد.

بدین منظور یک پارچه ی خنک روی پوست خود قرار دهید و اجازه ندهید گرمای زیادی به پوست شما برسد. خنک نگه داشتن مداوم پوست احساس بهتری به شما داده و میزان درد را تسکین می دهد. همچنین اگر تاول ها عفونی شده باشد، بهتر است آن ها را با محلول آب اکسیژنه شست و شو داد.

یکی دیگر از نکات مراقبت از سالمندان برای بهبود و تسکین درد، خوابیدن در وان آب است. بدین منظور مقداری نشاسته و پودر جو دو سر به آب وان اضافه کنید و پوست خود را با آن شست و شو دهید.
به منظور درمان هر چه سریع تر بیماری زونا در سالمندان بهتر است فرد به خوبی استراحت کند و تا حد امکان از ویتامین ها و مواد غذایی که سیستم ایمنی را تقویت می کند، استفاده کند.

ضمنا فرد باید تا حد امکان گرما به پوست خود نرساند؛ زیرا نفوذ گرما باعث تشدید التهاب می شود و به پوست آسیب می رساند. همچنین بهتر است بالشت و ملحفه ها خیلی سریع تعویض شود و داروها طبق دستور پزشک، مصرف شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *