کاهش وزن نوزاد – علت ها، علائم، و درمان ها

کاهش وزن نوزاد|اضافه نشدن وزن کودک

کاهش وزن نوزاد

همه والدین نگران رشد فرزند خود هستند، بسیاری از آن ها برای اطمینان از رشد سالم کودک، که بسیار حاٸز اهمیت است، افزایش وزن پایدار و سالم، که از مهمترین جنبه های رشد است، به بررسی و تحقیق می پردازند. علاٸمی مانند کاهش وزن و یا افزایش وزن، می تواند یک روند دشوار و خسته کننده باشد.

مشاوره رایگان جهت استخدام پرستار کودک تماس فوری با شکوفایی رزرو انلاین خدمات

منظور والدین از افزایش وزن در نوزادان و کودکان چیست؟



سوء تغذیه در همان ابتدای کودکی، یکی از سخت ترین و اجتناب ناپذیر ترین شرایطی است که هر کودکی می تواند با آن مواجه شود. دانستن این موضوع که فرزند شما دچار سوء تغذیه است، اولین و مهمترین گام برای حل این مشکل است.  می توان با مطالعه در مورد رشد کودک به عنوان یک معیار، به بهترین درک برای افزایش وزن سالم و ناسالم یک کودک، ناٸل شد.

بر طبق انجمن استرالیایی تغذیه با شیر مادر، که از استانداردهای مشابه سازمان بهداشت جهانی برای رشد نوزاد استفاده می کنند، استانداردهای طبیعی برای کاهش وزن و افزایش وزن نوزادان عبارتند از:

نوزاد یک هفته پس از تولد حدود 5 تا 10٪ نسبت به روز تولد خود، کاهش وزن خواهد داشت.

نوزاد تازه متولد شده، در طول سه هفته اول پس از تولد، شروع به کاهش وزن خواهد کرد.


افزایش وزن طبیعی برای نوزادان



افزایش وزن طبیعی برای نوزادان به این صورت است که، در طول سه تا چهار ماه اول پس از تولد، وزن آن ها دو برابر خواهد شد.

پسران می توانند در طول سال اول وزن خود را تقریبا سه برابر کنند.

دختران می توانند تا شانزده ماه پس از تولد، به سه برابر وزن زمان تولد شان برسند.

انتظار می رود در طول سال اول، طول قدی نوزاد شما یک و نیم برابر نسبت به زمان تولد، افزایش یابد.

انتظار می رود که در حوالی یک سالگی، دور سر نوزاد شما تقریبا 11 اینچ، نسبت به زمان تولدش افزایش یابد.

توجه داشته باشید: مطالبی که در بالا ذکر شد، دستورالعمل هایی هستند که بر اساس مطالعه سازمان ملل متحد می باشند، اگر رشد کودک شما بر طبق این استانداردها نبود، لطفا با پزشک خود برای درک بهتر این موضوع صحبت کنید.


آیا شما باید نگران شوید که کودک شما وزن اضافه نمی کند؟



بسیار مهم است که به یاد داشته باشید کودک خود را با هیچ کودک دیگری مقایسه نکنید. کودک شما منحصر به فرد است؛ در واقع از بدو تولد هیچ نوزادی، شبیه به هم نیست. گاهی اوقات یک کودک می تواند رشد کندتری داشته باشد. مطمٸن باشید که وزن نوزاد خود را تحت نظر دارید، زیرا روند بسیار کند رشد، می تواند نشانه نگران کننده ای باشد.

با متخصص اطفال صحبت کنید، از یک رژیم غذایی سالم، پیروی کنید و به یاد داشته باشید که نگران نباشید و به کودک خود به اندازه کافی غذا دهید. ترویج عادت های غذایی سالم، از بدو تولد، می تواند بهترین راه حل اطمینان بخش برای تغذیه سالم و مناسب برای کودک شما باشد.

هر کودکی یک منحنی رشد کاملا منحصر به فرد خود را دارد، تا زمانی که پزشک کودک شما ابراز نگرانی نکند و فرزند شما از لحاظ سلامت غذایی مشکلی نداشته باشد، شما می توانید آسوده خاطر باشید، زیرا افزایش وزن، بر طبق میزان طبیعی رشد آنها رخ خواهد داد. افزایش وزن آهسته و کند در نوزاد، می تواند طبیعی باشد. اما به هر حال، باید تحت کنترل باشد.



وزن کودک شما چگونه اندازه گیری می شود؟



پزشکان، با استفاده از نقطه عطف تکاملی، وزن کودک شما را اندازه گیری خواهند کرد و افزایش یا کاهش وزن مورد انتظار که برای توسعه سلامت مورد نیاز است را ارزیابی می کنند. این نقاط عطف می توانند از نوزادی به نوزاد دیگر متفاوت باشند.

آنها، نه تنها وزن و قد را شامل می شوند، بلکه عوامل دیگری مثل زمان اولین لبخند و اینکه اولین باری که سر خود را به سمت صدا می تواند بچرخاند چه موقع است، و در چند ماهگی می تواند غلط بزند و به پشت، یا به شکم بخوابد. زمانی که دست خود را به طرف دهانش می برد، چند ماهگی است. چه موقع قادر خواهد بود وزن گردن خود را تحمل کند و بدون حمایت، سر خود را صاف نگه دارد.

در ابتدا پزشک، کودک شما را در طول دو هفته اول پس از تولد، معاینه بدنی خواهد کرد. و سپس در مورد نقاط عطف کودک شما تصمیم خواهد گرفت. او ممکن است از شما بخواهد که از ویژگی های پیشرفتی خاص نظیر گریه کردن و یا توانایی تولید صدا، در او را تحت نظر داشته باشید.

اضافه نشدن وزن کودک|کاهش وزن نوزادپس از معاینه بدنی کودک توسط پزشک



پس از معاینه بدنی کودک، پزشک سوالاتی در مورد رشد کودک، از شما خواهد پرسید تا پی ببرد که آیا مشکلی وجود دارد یا نه. اگر او، مشکلی را تشخیص دهد، از طریق پرسش و آزمایش های پزشکی برای پیدا کردن علت اصلی، مشکل موجود را پی گیری  خواهد کرد.

اکثر کودکانی که قبل از موعد مقرر بدنیا می آیند، در وزن گیری یا اضافه کردن وزن دچار مشکل می شوند. اگرچه، کودکی که در شکم مادر هست کمتر در خطر نوسانات وزن قرار دارد، در طول دوران شیرخوارگی، هنوز این احتمال برای او وجود خواهد داشت.



دلایلی که به وزن کودک اضافه نمی شود



پزشک، با استفاده از روشی که قبلا ذکر کردیم، تشخیص خواهد داد که آیا کودک شما، رشد طبیعی خود را دارد یا خیر. و باز هم، تشخیص خواهد داد که، فرزند شما سالم است یا نه. معیارهایی که پزشکان برای تشخیص استفاده می کنند عبارتند از:

کاهش 3% وزن در نمودار رشد که پزشکان به آنها اختصاص داده اند.

کاهش بسیار پایین شاخص توده بدنی  که، بدین معنی است که آنها کمتر از 20٪ وزن ایده ال نسبت به قدشان است.

کاهش 2% یا حتی بیشتر از دو خط در نمودار رشد آن ها، بعد از  آخرین چکاپ،

در شرایطی که تمام معیارها، به افزایش وزن اشاره می کنند، پزشک سعی خواهد کرد که علت سرعت پایین در وزن گیری کودک را تعیین کند.

برخی از علل کاهش وزن در نوزادان عبارتند از:



مشکلات تغذیه – شایع ترین علت کاهش وزن کودک شما این است که آنها به اندازه کافی تغذیه نمی شوند یا در طول شیر خوردن، به طور کامل از شیر شما تغذیه نمی شوند. کاهش وزن، ممکن است دلایل متعددی داشته باشد چون: ممکن است لکنت زبان داشته باشد، یا مادر، نتواند شیر کافی تولید و یا ایجاد کند.

صحبت کردن با یک متخصص تغذیه میتواند کیفیت هر جلسه از تغذیه نوزاد را بهبود بخشد. با این وجود، قبل از انجام این کار، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا علت کمبود شیر مادر یا وضعیت پزشکی که ممکن است فرزندتان دچار باشد و مانع از تغذیه شدن او می شود را تشخیص دهد.

 

از دیگر دلایل کاهش وزن نوزاد:



شرایط پزشکی از قبل موجود – دلیل اینکه کودک شما وزن اضافه می کند می تواند به خاطر شرایط از قبل موجود باشد. همانند شرایطی که در بالا ذکر شد، لکنت زبان در کودک شما میتواند یکی از دلایل آن باشد. یکی دیگر از شرایط، این است که یک نوک پستان مادر، معکوس است.

شرایط پزشکی متعددی وجود دارند که می توانند هر دو، مادر و کودک را تحت تاثیر قرار دهند و موجب تغذیه نامناسب او شوند. توصیه میشود که با پزشک مشورت کنید. و از طریق مجموعه کاملی از آزمایشات که از شما درخواست شده، به آن بپردازند، تا بتوانند شرایط پزشکی که ممکن است شما و کودک با آن روبرو شوید را بهتر تشخیص دهند

هنگامی که علت شناسایی شود، پزشک به ایجاد یک برنامه درمان برای بهبود دوره های تغذیه کمک خواهد کرد.



علائم و نشانه های نوزادی که کاهش وزن دارند



تنها روش دانستن اینکه آیا نوزاد شما به انداز کافی وزن اضافه می کند یا خیر، از طریق وزن کردن و بررسی های منظم است. همچنین توصیه می شود که مدفوع، ادرار و عادات تغذیه آن ها را تحت نظر داشته باشید و آن ها را یادداشت برداری کنید. اگر هرگونه بی نظمی وجود داشت، بهتر است با پزشک کودک مشورت کنید.

یکی از بزرگترین نشانه های کاهش وزن، این است که، نوزاد شما بیمار است. اگر علاٸم آنفولانزا را داشته باشد، ممکن است نیاز به افزایش مدت زمان شیردهی داشته باشید، یا به تعداد دفعات شیردهی اضافه کنید. این به این علت است که آن ها وقتی بیمار می شوند، به اندازه کافی مواد مغذی دریافت نمی کنند تا بتوانند با بیماری مبارزه کنند و به وزن گیری خود ادامه دهند.



راه های تشخیص کاهش وزن در نوزادان



پزشکان می توانند راه های متعددی را برای تشخیص کاهش وزن در نوزادان استفاده کنند. برخی از راه های تشخیص را در اینجا ذکر خواهیم کرد:

اگر كودك شما در پایین تر از حد نمودار رشد خود باشد. نمودار سازمان بهداشت جهانی که قبلا ذکر شد یک نموداری را نشان می دهد که بیشتر به درصد اشاره کرده است. اگر کودک شما در زیر 3٪ باشد، این بدان معنی است که از 100 کودک فقط 3 کودک، کوچکتر از کودک شما خواهند بود. این سریعترین راه برای تشخیص کاهش وزن در نوزادان است.

از دیگر راههای تشخیص کاهش وزن نوزاد



اگر كودك شما بین آزمایشات و چکاپ ها وزن اضافه نکند و یا آنها، هفته ای دوبار وزن گیری نكند، ممكن است دچار سوء تغذیه شده باشد.

آزمایش خون، میتواند نشان دهد که آیا علت پزشکی خاصی برای کاهش وزن وجود دارد یا خیر. پزشکان اغلب، قبل از پیشنهاد این روش تشخیص(آزمایش خون)، از روش صبر و تماشا استفاده می کنند. نوع آزمایش خون بستگی به علائمی که کودک شما نشان می دهد، دارد و بر اساس مورد به مورد تعیین می شود.

پزشکان، ممکن است در مورد سابقه خانوادگی از شما سؤال بپرسند که آیا شرایط ژنتیکی نهفته ای که نیاز به آزمایش دارند وجود دارد یا خیر. این علت ژنتیکی ممکن است دلیل کاهش وزن کودک شما باشد.

کاهش وزن نوزاد|اضافه نشدن وزن کودک

عوارض کاهش وزن در نوزادان


اگر عدم نظارت یا کنترل، باعث کاهش وزن در نوزادان باشد، عوارضی مانند موارد زیر را در پی خواهد داشت

مشکلات قلبی

بی ثباتی در رشد

سوء تغذیه

سیستم های ایمنی ضعیف

ساختار عضلانی ضعیف

کمبود انرژی

تب


چه کاری می توانید برای افزایش وزن کودک خود انجام دهید؟



افزایش وزن کودک شما باید آهسته و پیوسته انجام شود. در اینجا کارهایی هستند که می توانید انجام دهید تا به کودک کمک کنید که به وزن مناسب خود دست یابد.



روش های درمانی برای کمک به بهبود وزن نوزاد


روش های درمانی متعددی، برای کمک به بهبود وزن نوزاد شما وجود دارد، که به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:

استفاده از حفاظ یا سپر نوک پستان برای کمک به تغذیه.تغذیه کمکی از طریق یک قطره چکان یا بطری.داروهایی که ممکن است توسط متخصصین گوارش تجویز شود.مکمل ها یی  که ممکن است توسط متخصصان تغذیه تجویز شوند.
درمانهای خانگی برای افزایش وزن کودک


گاهی اوقات، روش صبر کردن و منتظر نتیجه نشستن، می تواند برای افزایش وزن کودک مناسب باشد. با این حال، پزشک ممکن است احساس کند که نوزاد نیاز دارد تا وزن خود را سریعتر افزایش دهد، اما ممکن است دارویی تجویز نکند. بهترین روش درمان خانگی، افزایش تعداد دفعات تغذیه کودک می باشد یا اینکه مدت زمان تغذیه او را افزایش دهید.



آیا کاهش وزن در نوزاد، سلامت کودک را در طولانی مدت تحت تاثیر قرار می دهد؟



اگر، کاهش وزن نوزاد بدون درمان رها شود، می تواند باعث بروز عوارض عمده ای شود که قبلا ذکر شد. توصیه می شود که با پزشک کودک خود مشورت کنید تا دریابید که آیا کودک شما دچار سوء تغذیه است یا خیر. در صورت مثبت بودن پاسخ، آیا توصیه ای برای درمان آن دارد یا خیر.

با این حال، نیازی نیست نگران باشید. زیرا راه های متعددی برای مبارزه با کاهش وزن در نوزادان وجود دارد که در قسمت های قبل ذکر شده است. با پزشک کودک خود مشورت کنید تا تکنیک ها و درمان های بیشتری را برای کمک به تغذیه مناسب برای کودک، به شما پیشنهاد دهد.



آیا کودک شما به اندازه کافی مواد مغذی از طریق تغذیه با شیر شما دریافت می کند؟



در 3 ماه اول، اگر کودک شما به طور انحصاری با شیر خودتان(مادر) تغذیه شود، نشانه هایی وجود دارد که به شما کمک می کنند تشخیص دهید که کودک شما، وزن اضافه نمی کند:

شما نیاز دارید که پوشک کودک خود را 5-6 بار در یک روز عوض کنید.

در صورت استفاده از پوشک پارچه ای، شما ممکن است 7 تا 8 بار در روز، نیاز به تعویض پوشک کودک، داشته باشید

 کودک شیر کافی دریافت میکند



آنها ممکن است تلاش کنند تا از پستان شما شیر بخورند، و فک خود را بیشتر از حد نرمال حرکت دهند و حتی صدای مکیدن یا بلعیده شدن شیر، را از آنها بشنوید.

اگر پستان های شما احساس ناراحتی می کنند و مثل قبل از شیر دادن نرم نباشند، ممکن است نشانه ای از این باشد که کودک قادر به گرفتن پستان نمی باشد، این نشانه ای است که نوزاد مانند قبل تغذیه نمی شود.

اگر به طور مرتب، او را وزن می کنید و  متوجه می شوید که پس از گذشت سه ماه، وزن او متوقف شده است، نشانه ای از تغذیه بد اوست.



چه زمانی باید به دنبال مشاوره پزشکی در مورد کاهش وزن نوزاد باشید؟



توصیه می شود که در اسرع وقت، با توجه به کاهش وزن کودک خود، به دنبال توصیه های پزشکی باشید، زیرا ممکن است نشانه ای از عوارض بیشتری باشد. نگران نباشید، زیرا در اغلب موارد افزایش وزن یا کاهش وزن در نوزادان، می تواند با کمی تغییر در تغذیه و تغییرات روزمره، درمان شود.

افزایش وزن نیز، می تواند به یک مشکل بزرگ برای کودک تبدیل شود. یک کودک ممکن است بیشتر از حد نیاز خود وزن اضافه کند، یا در تلاش فراوان برای بدست آوردن وزن باشد. که می تواند صرف نظر از نوع رژیمی باشد که کودک خود را به وسیله  آن تغذیه می کنید. رشد غیر طبیعی وزن کودک، مساله ای است که  والدین باید به آن توجه داشته باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *