درباره رژیم غذایی و پیشگیری از بیماری آلزایمر چه می دانید؟

درباره رژیم غذایی و پیشگیری از بیماری آلزایمر چه می دانید؟

درباره رژیم غذایی و پیشگیری از بیماری آلزایمر چه می دانید؟ آیا خوردن یک غذای خاص یا پیروی از یک رژیم غذایی خاص می تواند به پیشگیری یا به تاخیر انداختن زوال عقل ناشی از بیماری آلزایمر کمک کند؟ بسیاری از مطالعات نشان می دهد که آنچه می خوریم بر توانایی مغز در دوران سالمندی  برای تفکر و به خاطر سپردن تأثیر می گذارد. دست یافتن به این اطلاعات منجر به تحقیق در مورد اینکه آیا الگوهای غذایی عمومی  و رژیم غذایی افراد ممکن است  در به تاخیر انداختن بیماری آلزایمر تفاوتی ایجاد کند یا خیر، انجامید.

الگوهای تغذیه سالم با مزایای شناختی  غذاها باید کاملا مورد بررسی قرار بگیرند تا مشخص شود آیا آنچه می خوریم می تواند از آلزایمر یا زوال شناختی مرتبط با افزایش سن جلوگیری کند یا  آن را به تاخیر بیاندازد.

چگونه چیزی که می خوریم می تواند بر مغز ما تأثیر بگذارد؟

این امکان وجود دارد که خوردن و پیروی از یک رژیم غذایی خاص بر مکانیسم های بیولوژیکی، مانند استرس اکسیداتیو و التهاب، که زمینه ساز آلزایمر هستند، تأثیر بگذارد. خوردن یک رژیم غذایی خاص ممکن است مواد مغذی خاصی را افزایش دهد که ممکن است از طریق خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی از مغز محافظت کند. ممکن است رسوبات بتا آمیلوئید را که در مغز افراد مبتلا به آلزایمر یافت می شود، مهار کند یا متابولیسم سلولی را به روش هایی که در برابر بیماری محافظت می کند، بهبود بخشد.

یا شاید رژیم غذایی فرد به طور غیرمستقیم با تأثیرگذاری بر سایر عوامل خطر آلزایمر مانند دیابت، چاقی و بیماری قلبی عمل کند. به عنوان مثال، رژیم غذایی معمولی غربی خطر بیماری قلبی عروقی را افزایش می‌دهد و احتمالاً در سن سالمندی سریع‌تر به  مغز کمک می‌کند. حوزه رو به رشدی از تحقیقات بر روی رابطه بین میکروب های روده – ارگانیسم های کوچک در سیستم گوارش و فرآیندهای مرتبط با افزایش سن که منجر به آلزایمر می شود، متمرکز است. نقش مهم فعالیت بدنی و ورزش و نحوه تعامل آن با رژیم غذایی، سلامت قلب و عروق و سلامت مغز نیز باید در نظر گرفته شود.

آشنایی با رژیم های مدیترانه ای و MIND

قبل از شروع هر گونه تغییر رژیم غذایی، مهم است که با پزشک مراقب خود صحبت کنید. آنها می توانند توصیه های شخصی ارائه دهند که سلامتی و شرایط پزشکی شما را بهتر می کند.

با در نظر گرفتن این موضوع، دو رژیم غذایی وجود دارد که تحقیقات نشان داده است ممکن است فواید بالقوه ای برای سلامت و دوری از آلزایمر داشته باشد.

رژیم مدیترانه ای بر میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، ماهی و سایر غذاهای دریایی، چربی های اشباع نشده مانند روغن زیتون، و مقادیر کم گوشت قرمز، تخم مرغ و شیرینی ها تاکید دارد.

رژیم غذایی مدیترانه ی برای تاخیر در بیماری آلزایمر با رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون بالا است. چندین مطالعه نشان داده اند که درمان و کاهش فشار خون بالا ممکن است به کاهش خطر زوال عقل و بیماری آلزایمر کمک کند. مانند رژیم غذایی مدیترانه ای، رژیم غذایی MIND شامل سبزیجات، به ویژه سبزیجات برگ سبز است. انواع توت ها بیش از سایر میوه ها؛ غلات کامل؛ لوبیا؛ آجیل و خشکبار؛ یک یا چند وعده هفتگی ماهی؛ و روغن زیتون همچنین مصرف گوشت قرمز، شیرینی ها، پنیر، کره مارگارین و غذاهای فست فود سرخ شده را محدود می کند.

درباره رژیم غذایی و پیشگیری از بیماری آلزایمر چه می دانید؟برخی از مطالعات و تحقیقات مشاهده‌ای نشان داده‌اند که رژیم‌های مدیترانه‌ای و MIND با خطر کمتری برای زوال عقل و بیماری آلزایمر در مقایسه با رژیم غذایی سبک غربی که معمولاً حاوی گوشت قرمز، چربی‌های اشباع شده و قند بیشتری است، مرتبط است.

در رابطه با رژیم غذایی و زوال عقل، دانشمندان به انجام آزمایشات بالینی برای روشن کردن هر علت و معلولی ادامه می دهند.

مطالعات مشاهده ای بیش از 900 سالمند بدون زوال عقل نشان داد که پیروی دقیق از رژیم غذایی MIND با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و سرعت کندتر زوال شناختی مرتبط است.

دانشمندان مطالعه ای را روی مغز حدود 600 فرد مسن که در سن متوسط 91 سالگی مرده بودند، انجام دادند. کالبد شکافی مغز نشان داد افرادی که گزارش داده بودند به رژیم غذایی مدیترانه ای یا MIND پایبند بوده اند، شواهد کمتری از آسیب شناسی آلزایمر، از جمله گره خوردن تائو و پلاک های آمیلوئید ینشان می دهند.

در یک مطالعه مشاهده‌ای بر روی 116 بزرگسال از نظر شناختی عادی، افرادی که رژیم مدیترانه‌ای را دنبال می‌کردند، نسبت به افرادی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای را دنبال نمی‌کردند، قسمت‌های مغزی قشر ضخیم‌تری داشتند. این نواحی مغز در افراد مبتلا به آلزایمر کوچک می‌شوند، بنابراین داشتن مناطق ضخیم‌تر می‌تواند به معنای فواید شناختی در مغز باشد.

در نتیجه آزمایشات مشخص شده بود که متابولیسم گلوکز پایین‌تر و سطوح بالاتر پروتئین بتا آمیلوئید  هر دو در آلزایمر دیده می‌شود در افرادی که از رژیم مدیترانه‌ای با دقت پیروی نمی کردند، در مقایسه با افرادی که این کار را انجام می‌دادند.

تجزیه و تحلیل رژیم غذایی و سایر عوامل نشان داد که پس از میانگین 4.5 سال، افرادی که بیشتر از همه از رژیم غذایی MIND پیروی می کردند، در مقایسه با افرادی که از رژیم غذایی دقیق پیروی نمی کردند، 53 درصد کاهش یافته بود.

درباره تک تک غذاها چه می دانیم؟

بسیاری از غذاها – زغال اخته، سبزیجات برگدار و کورکومین (که در ادویه زردچوبه یافت می شود)، به دلیل فواید شناختی بالقوه آنها مورد مطالعه قرار گرفته اند. تصور می شود که این غذاها دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی یا سایر خواصی هستند که ممکن است به محافظت از مغز کمک کنند. با این حال، تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر اینکه خوردن یا اجتناب از یک غذای خاص می تواند از آلزایمر یا زوال شناختی مرتبط با افزایش سن جلوگیری کند، وجود ندارد.

درباره رژیم غذایی و پیشگیری از بیماری آلزایمر چه می دانید؟با این حال، دانشمندان همچنان به دنبال سرنخ‌ها هستند. یک مطالعه اخیر نشان داد که یک مولکول موجود در چای سبز رگه‌های پروتئین تاو را که به دلیل آلزایمر در مغز تجمع می‌یابد، از هم جدا می‌کند. مطالعه دیگری که بر اساس گزارش‌های افراد مسن در مورد عادات غذایی آنها انجام شد، نشان داد که خوردن روزانه یک وعده سبزیجات سبز برگ مانند اسفناج یا کلم پیچ با کاهش آهسته‌تر کاهش شناختی مرتبط با افزایش سن مرتبط است، شاید به دلیل اثرات محافظت کننده عصبی برخی مواد مغذی باشد.

تحقیقات همچنین نشان داده است که رژیم غذایی حاوی مصرف منظم ماهی با عملکرد شناختی بالاتر و کاهش سرعت شناختی با افزایش سن همراه است. مطالعه دیگری نشان داد که مصرف بیش از حد نمک باعث افزایش سطح پروتئین تاو که در مغز افراد مبتلا به آلزایمر وجود دارد، می شود و باعث اختلال شناختی  و بیماری آلزایمر می شودمی شود.

 تاثیر ویتامین ها و مکمل ها بر بیماری آلزایمر

برخی از ویتامین ها و مکمل های غذایی بدون نسخه، از جمله ویتامین های B و E و جینکو بیلوبا، ممکن است به پیشگیری از آلزایمر یا زوال شناختی کمک کنند. حدس و گمان این است که این افزودنی‌های رژیمی ممکن است به آسیب اکسیداتیو یا التهاب حمله کنند، از سلول‌های عصبی محافظت کنند یا بر سایر فرآیندهای بیولوژیکی دخیل در آلزایمر تأثیر بگذارند.

اما علیرغم یافته‌های اولیه در مورد فواید احتمالی برای سلامت مغز، هیچ ویتامین یا مکملی برای پیشگیری از آلزایمر در افراد ثابت نشده است.

به عنوان مثال، اسید چرب امگا 3، که در ماهی آزاد و برخی دیگر از ماهی ها یافت می شود، پلاک های بتا آمیلوئید را کاهش می دهد که نشانه آلزایمر است. در مطالعه‌ای بر روی  تعدادی از سالمندان  مبتلا به زوال شناختی مرتبط با افزایش سن، افرادی که روزانه مکمل امگا3 را به مدت 24 هفته مصرف کردند، در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف کردند، یادگیری و حافظه بهتری داشتند.

بنابراین، هیچ ویتامین یا مکملی برای پیشگیری از آلزایمر یا زوال شناختی توصیه نمی شود. مولتی ویتامین ها به افزایش حافظه در افراد مسن کمک می کند. علاوه بر این، سالمندانی که روزانه یک مولتی ویتامین مصرف می‌کردند در طیف وسیعی از تست‌های شناختی بهتر عمل کردند و در مقایسه با افرادی که روزانه مولتی ویتامین مصرف نمی‌کردند، بهبود قابل توجهی در حافظه و عملکرد اجرایی (توجه، برنامه‌ریزی و سازماندهی) داشتند. با این حال، این یافته ها هنوز مقدماتی هستند و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

علیرغم در دسترس بودن فراوان، طیف وسیعی از سایر ویتامین ها و مکمل ها برای تأثیر آنها برای از بین رفتن بیماری آلزایمر آزمایش نشده اند. ایمنی و اثربخشی آنها تا حد زیادی ناشناخته است و ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشند.

نقش تغذیه در دوران کودکی و نوجوانی بر رشد مغز و کاهش

اهمیت اسیدهای چرب امگا-3: مصرف منابع غنی از اسیدهای چرب امگا-3 در دوران کودکی و نوجوانی، مانند ماهی و روغن کنجد، می‌تواند به تشکیل و توسعه سلول‌های عصبی و ساختار مغزی کمک کند و در نهایت ممکن است خطر الزایمر را در آینده کاهش دهد.

درباره رژیم غذایی و پیشگیری از بیماری آلزایمر چه می دانید؟

مصرف کافی آهن: آهن یک ماده مهم برای توسعه و رشد مغز در دوران کودکی است. نقص آهن ممکن است به مشکلات توسعه‌ای و یادگیری منجر شود. مطمئن شدن از مصرف کافی آهن از طریق مواد غذایی یا مکمل‌های تغذیه می‌تواند در حفظ سلامت مغز مؤثر باشد.

مصرف ویتامین : D ویتامین D برای رشد و توسعه عصبی اساسی است. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین D، مانند ماهی، تخم مرغ، و مکمل‌های ویتامین D، می‌تواند به سلامت مغز و کاهش ریسک الزایمر در آینده کمک کند.

کنترل مصرف قند و چربی‌های ناسالم: مصرف زیاد قند و چربی‌های ناسالم در دوران کودکی ممکن است باعث افزایش وزن غیرطبیعی و مشکلات متعدد سلامتی شود که ممکن است در آینده به افزایش خطر الزایمر منجر شود. تربیت اطلاعات تغذیه سالم در این دوران می‌تواند تأثیر مثبتی بر سلامت مغز در آینده داشته باشد.

مصرف منابع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها: مصرف مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها، مانند میوه‌ها و سبزیجات، می‌تواند به مقابله با استرس اکسیداتیو کمک کرده و سلامت مغز را تقویت کند.

مصرف مواد غذایی حاوی فیش ایمونوگلوبولین G (IgG): یک پروتئین حاصل از ایمنی است که ممکن است در مقابله با التهابات و حفظ سلامت عصبی کمک کند. مصرف مواد غذایی حاوی IgG، مثل شیر مادر، ممکن است در دوران کودکی مفید باشد.

محدودیت مصرف نمک: مصرف زیاد نمک ممکن است باعث افزایش فشار خون و افزایش خطر اختلالات عصبی شود. محدودیت مصرف نمک می‌تواند در حفظ سلامت مغز در دوران نوجوانی و آینده موثر باشد.

مصرف مواد غذایی حاوی فیبر: مصرف مواد غذایی حاوی فیبر، مانند میوه‌ها، سبزیجات، و غلات کامل می توانند در حفظ سلامت مغز مفید باشند.

ارتباط بین مصرف ترکیبات چربی اشباع شده و خطر الزایمر

التهابات و استرس اکسیداتیو: مصرف بیش از حد چربی‌های اشباع شده ممکن است به التهابات در سلول‌ها منجر شود و استرس اکسیداتیو را افزایش دهد. این دو عامل ممکن است به آسیب سلولی در مغز و افزایش ریسک الزایمر ارتباط داشته باشند.

تأثیر بر گلیکمی: مصرف زیاد چربی‌های اشباع شده می‌تواند به افزایش سطح گلوکز خون و مقاومت به انسولین منجر شود. این وضعیت ممکن است با افزایش خطر الزایمر همراه باشد.

تأثیر بر سطح کلسترول: چربی‌های اشباع شده ممکن است سطح کلسترول بد (LDL) را افزایش دهند. افزایش این نوع کلسترول ممکن است به تشکیل پلاک‌های آترواسکلروتیک در عروق خونی منجر شده و خطر الزایمر را افزایش دهد.

تأثیر بر عملکرد عروقی: مصرف زیاد چربی‌های اشباع شده ممکن است به خشکی و سفت شدن عروق منجر شود. این وضعیت ممکن است تأثیر منفی بر عملکرد عروق خونی داشته باشد و خطر الزایمر را افزایش دهد.

تأثیر بر عملکرد نورون‌ها: مصرف بیش از حد چربی‌های اشباع شده ممکن است تأثیر منفی بر عملکرد نورون‌ها داشته باشد و به آسیب مغزی و افزایش ریسک الزایمر منجر شود. به طور کلی، مصرف معقول و متعادل چربی‌ها، با تأکید بر چربی‌های ناشی از منابع سالم مانند روغن‌های نباتی، میوه‌ها، و ماهی، می‌تواند در پیشگیری از بیماری الزایمر و حفظ سلامت مغز مؤثر باشد.

 ارتباط بین دستگاه گوارش و مغز

شواهد فزاینده ای برای ارتباط بین مغز و میکروبیوم روده وجود دارد – محققان در حال تجزیه و تحلیل هستند که چگونه عواملی مانند افزایش سن، رژیم غذایی و محیط می توانند مجرای نورون ها، پروتئین ها و مواد شیمیایی را که سیستم گوارش و مغز را به هم مرتبط می کنند تغییر دهند و چگونه این تغییرات ممکن است بر سلامت شناختی تأثیر بگذارد.

محققان همچنان در حال تحقیق در ارتباط با رژیم غذایی و سلامت شناختی ادامه می دهند. علاقه فزاینده ای به ایده آلزایمر به عنوان یک بیماری متابولیک که بر مغز تأثیر می گذارد و نقش بیومارکرهای آلزایمر – شاخص های قابل اندازه گیری فرآیندهای بیولوژیکی در بدن – مانند متابولیسم گلوکز وجود دارد. علاوه بر رژیم مدیترانه ای و تغییرات آن، محققان به دنبال رژیم های دیگر و همچنین غذاها و مواد مغذی فردی هستند.به عنوان مثال، رژیم کتوژنیک یک رژیم غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات است که باعث تولید کتون می شود، مواد شیمیایی که به عملکرد سلول های مغز کمک می کند. یک مطالعه در مدل‌های حیوانی و مدل‌های بافت انسانی نشان داد که رژیم کتوژنیک ممکن است به سلول‌های مغز در استفاده بهتر از انرژی کمک کند و عملکرد کلی آنها را بهبود بخشد.

استخدام پرستار سالمند آلزایمری از موسسه شکوفایی

شما می توانید برای مراقبت بهتر از فرد سالخورده خود برای استخدام پرستار سالمند آلزایمری از موسسه شکوفایی اقدام کنید. پرستاران آموزش دیده ما به خوبی از سالمند شما مراقبت می کنند و مهمترین نکات تغذیه ای و پرستاری را مد نظر قرار می دهند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *