روش های ایجاد انگیزه در کودک

ایجاد انگیزه در کودک|رشد تربیتی و عاطفی کودک

چگونه در کودک انگیزه ایجاد کنیم ایجاد انگیزه در کوذدک در جریان رشد تربیتی و عاطفی کودک هست .


ایجاد انگیزه در کودک

یکی از نکا ت تربیتی مهم که می تواند در موفقیت و اعتماد به نفس فرزندان در بزرگسالی موثر باشد ایجاد انگیزه در کودک در جریان رشد تربیتی و عاطفی کودک هست .

استخدام پرستار کودک حرفه ای          تماس فوری با شکوفایی

شاید شما بارها با نوجوانانی برخورد کرده اید که ازعدم اعتماد به نفس و نداشتن انگیزه در انجام کارهایشان یا کسب موفقیت گله می کنند.

در واقع به قول جامعه شناسان یکی از  مهمترین تفاوتهای نکات تربیتی در نوع تربیت والدین جهان سوم و جهان پیشرفته این هست که والدین غربی از ابتدا با الگوهای رفتاری و ارزشی موفقیت و انگیزه و اعتماد به نفس فرزندان خود را تربیت می کنند اما باالعکس در جهان سوم والدین با الکوهای رفتاری نابخردانه سعی می کنند فرزندانی تربیت کنند که وابسته و دنباله رو والدین باشند:

راههای ایجاد انگیزه در کودک

1:جهت ایجاد انگیزه در کودک موفقیت تاکیید کنید

وقتی رئیس شما از شما مدام خوب تعریف می کند انگیزه شما برای انجام کار دو چندان می شود.در مورد کودکان هم همین مطلب صدق می کند مدام از بچه های خوب بچه ها تعریف کنید و انها را مورد نوازش قرار دهید.

به رفتارها و تصمیم گیریهای خوب کودکان اشاره کنید . مثلا کودک شما بعد از دعوای فیزیکی با دوست اش در مدرسه پشیمان شده و قصد دارد به خانه دوست اش برود و از او عذر خواهی کند باید او را تشویق کرده و با او همراهی کنید مطمئن باشید با انجام این کار شما او احساس موفقیت خواهد کرد.

  یا بعضی کودکان عادت دارند اتاق شان را نامرتب و شلخته کنند به او فرصت بدهید که اتاق اش را مرتب و منظم کند و وقتی این کار را انجام بدهد او را تحسین کنید و مطمئن باشید از درون احساس شعف و شادی و موفقیت خواهد کرد.بسیاری از کودکان بر این عقیده هستند که توان موفق بودن را ندارند.

بیشتر بخوانید: 10 عادت بهداشت شخصی که باید به کودکان خود بیاموزید

یشگیری از احساس منفی درکودک

برای پیشگیری از این احساس منفی درکودک بر نقاط قوت او اشاره کنید از دادن مسئولیت های سنگین به او خودداری  کنید به او کارهای سبک و ارام بدهید که در حد توان کودک باشد تا کودک در انجام کار احساس شکست نکند.

وقتی هم کارش را خوب انجام داد (مثلا مرتب کردن اتاق اش )او را تشویق کنید به او بگویید من مطمئن بودم از عهده انجام این کار برمی ایی  و من به تو افتخار می کنم .

این رفتار شما باعث تقویت اعتماد به نفس در کودک و موفقیت بیشتر او را در اینده خواهد شد.انتظاراتی را از کودک داشته باشید که بتواند انجام دهد وقتی یه رفتار پیجیده را به کودک اموزش می دهید.

ایجاد انگیزه در کودک|چگونه در کودکان انگیزه ایجاد کنیمجهت ایجاد انگیزه  در کودک مراحل متوالی و پی در پی در کار در نظر بگیرید

به مراحل متوالی پی در پی تقسیم کنید مثلا اول مهر هست و کودک شما باید به مدرسه برود لیست کارهایی که باید انجام دهد شامل(مسواک زدن شستن دست و صورت مرتب کردن تختخواب اماده کزدن وسائل مدرسه اش و خوابیدن هست )را رتبه بندی کنید مثلا شستن دست و صورت را جزئ اولین رتبه بندی و وظیفه کودک هست این وظیفه را به کودک یاد دهید و توقع نداشته باشید دو سه روز اول کاملا یاد بگیرد.

شاید یه هفته زمان لازم باشد بنابرین حوصله به خرج دهید .و سپس برای انجام وظایف دیگر به شکل دهی رفتار کودک خود بپردازید بدین صورت که وظایف کودک را به بیست دقیقه سی دقیقه تقسیم کنید مثلا به کودک بگویید از شما انتظار دارم امروز ظرف ده دقیقه صورتت و دستهایت را کاملا با اب و صابون تمیز بشوئی و تا یادگیری کامل چند روز به او فرصت دهید.

سپس تمام وظایف را به همین ترتیب در گذر زمان و عرض شاید هفته ها و ماهها اموزش دهید .در کنار انجام دادن وظایف به نحو احسن کودک را تشویق کنید و به او جایزه دهید او را در اغوش گرفته و ببوسید و به او بگویید تو بهترین پسر دنیایی یا دختراین قبیل رفتارها توسط شما بتدریج باعث ایجاد حس شادمانی و مفید بودن و منظم بودن در کودک می شود و در اینده هم کودک شما انسانی موفق و مرتب و منظم خواهد بود.

بیشتر بخوانید:پرستاری از کودکان دوقطبی

اکثریت والدین متاسفانه بر رفتارهای منفی کودک بیشتر توجه می کنند

اکثریت والدین متاسفانه بر رفتارهای منفی کودک بیشتر توجه می کنند کانون توجه انها رفتار های منفی کودک کودک هست و به اعتقاد انها تذکر دادن یا اشاره کردن به رفتارهای منفی کودک باعث القا تلاش بیشتر هست در صورتی که اینطور نیست .

مثلا شما پارکینگ منزل تان را داده اید تا کودک تان تمیز کند او شروع به تمیز کردن می کند کف وسط و سپس دور تا دور پارکینگ اگر گوشه ای از پارکینگ اشغال یا خاک دیدید به او نگویید تو تنبلی بی عرضه ای..این کار ساده را بلدنیستی بلکه خودتان جارو و شلنگ را بدست گرفته و تمیز کنید .

و به کودک تان بگویید اینطوری تمیز کن :افرین پسرم گوشه های پارکینگ را طوری تمیز کن که وسط تمیز کرده ای گاهی اوقات لازم هست که از تشویق کلامی و فیزیکی کمی بالاتر رفته و تشویق مادی را انجام دهید مثلا پول تو جیبی او را بیشتر کرده یا اسباب بازی جدید یا او را به لونو پارک ببرید.

برای این منظور به توافق نامه ای با کودکتان به تفاهم برسید :مثلا اگر امروز در مدرسه یا مهدکودک رفتار خوبی داشته باشی یا در خانه اتاق ات را قبل خواب مرتب  کردی و     غیره ……کودکان کار را برای رسیدن به موفقیت و هدف دوست دارند سعی کنید از معیار های سختگیرانه استفاده نکنید چون این کار انگیزه در کودک را از بین می برد.

 

 

نقش مشوقها در ایجاد انگیزه در کودک

وقتی از مشوقهایی مانند پاداش یا امتیاز استفاده می کنید همیشه مشوق ها باید با تشویق کلامی همراه باشد به کودک توضیح دهید که دلیل اینکه می خواهم رفتار خوبی داشته باشی و سخت کوش باشی این هست که احساس بهتری نسبت به خود داشته باشی و هدف تان این باشد که کودکان خودشان به خودشان پاداش دهند.

از علاقه کودکان جهت ایجاد انگیزه در کودک استفاده کنید

علاقه کودکان باعث به وجود امدن انگیزه می شود مثلا می خواهید مهارتهای خواندن کودک را افزایش دهید.

اول از کودکتان سوال کنید به چه چیزی علاقه دارد مثلا بعضی کودکان به دنیای حیوانات مثل دایناسور علاقه دارند پس کتابهایی در خصوص دایناسورها برای او بخرید با این کار انگیزه کودکتان افزایش پیدا می کند .

علاقه کودکان به دایناسور باعث می شود خواندن برایش معنادار و مفرح باشد …کاری کنید که یادگیری برای کودکان جذاب باشد برای بچه های کوچک تر از طریق بازی کردن در رفتار انها تغییر ایجاد کنید.

:مثلا برای مرتب کردن رختخواب شما نقش فرزندتان و فرزندتان نقش شما را بازی کند یعنی در واقع از طریق معکوس کردن ایفای نقش.

ایجاد انگیزه در کودکان

جو خانوادگی مطلوب به کودکان انگیزه می دهد

جو خانوادگی مطلوب به کودکان انگیزه می دهد

جو خانوادگی مطلوب به کودکان انگیزه می دهد منظور از جو خانوادگی مطلوب طرز احساسی هست که هر یک از اعضای خانواده نسبت به هم دارند.

این جو در خانواده هایی به وجود می اید که همه اعضای ان رفتار مودبانه ای با یکدیگر دارند و امر تربیت به شکل مثبت در خانواده وجود دارد.

ساختار این گونه حانواده ها از انعطاف بیشتری برخوردار هست و هر کس می تواند دنبال علائق و سلایق خود باشد .اعضای خانواده به تفریح و سرگرمی و شوخی می پردازند در چنین جو صمیمانه ای بچه ها راحت ارزش ها و اهداف والدین را یاد گرفته و به پذیرش محبت یا تنبیه تمایل دارند.

چرا که می بینند والدین از روی محبت و دل نگرانی با کودکان رفتار می کنند .

جو خانوادگی نا مطلوب در خانواده هایی هست که در ان خشم و انتقاد وجود دارد رفتار والدین در چنین خانواده هایی رفتار سختگیرانه ای هست و اعضای خانواده بیشتر رفتار تدافعی دارند و والدین بیشتر از انکه خوب باشند بد هستند.

جو  خانوادگی مطلوب را والدینی به وجود می اورند که الگوهای خوبی هستند به کودکان یاد می دهند که از  کسانی که نسبت به انها مهربان هستند تشکر کنند و از کسانی که انها را ناراحت کرده اند عذرخواهی کنند به انها یاد  بدهید که رفتار همدلانه ای داشته باشند و نسبت به کسانی که رفتار خوبی ندارند راحت و صبور باشند.

به انها یاد بدهید کمک کردن به دیگران احساس رضایت مندی درونی در پی دارد که خود پاداش بزرگی محسوب می شود.

بیشتر بخوانید:پرستاری از کودک مبتلا به فلج مغزی (CP) در خانه

احساس امنیت و ایمنی در کودکان 

کاری کنید که کودکان احساس امنیت و ایمنی کنند .انها دوست دارند که هرکاری در خانه خوب پیش رود کودکان از تغییراتی که در مدرسه یا خانه رخ می دهد مثلا تغییر شغل پدر احساس نگرانی می کنند قبل از این تغییرات به انها بگویید که همیشه انها را دوست دارید .

اگر به خرید یا تفریح به اتفاق بچه ها می روید جو خانوادگی دیگران را مورد مشاهده قرار دهید.

اگر دیدید خانواده ای به طور مودبانه ای با هم صحبت می کنند وبا همدیگر همکاری میکنند بدانید که جو خانوادگی مطلوب مشاهده می کنید و اگر خانواده ای مشاهده کردید که دائم به بچه ها ی خود می گویند.

وقتی راه می ری درست راه برو:مواظب ان بسته باش نمی خوام اون از دست بدم:از ما فاصله نگیر:در واقع جو خانوادگی نا مطلوب مشاهده می کنید .

وقتی کودکان به والدین می گویند دارم بهتون می گم دارین به دردسر  می افتید .به خواهرم بگید منو اذیت     نکنه:مامان ببین برادرم چه کار می کنه:درواقع شاهد یه جو خانوادگیی نامطلوب هستید سعی کنید بچه ها را از صحنه دور کنید .

موقعیت های منفی مثل جر و بحث کودکان می تواند جو خانوادگی مطلوب را خراب کند سعی کنید بچه ها را ارام کنید.

ایجاد انگیزه در کودک|علاقه کودکانشوخی کردن یکی از راه های ایجاد انگیزه در کودک

یکی از جوانب مهم جو خانوادگی مطلوب هست شوخی افراد خانواده با یکدیگر می تواند جو خانواده را به مسیر اصلی برگرداند.

وقتی کسی افسرده باشد کمی شوخی می تواند اوضاع او را روبراه کند .مثلا این چه چهره عبوس و گرفته ای؟:چه اتفاقی افتاده؟:چی شده که چهره خندانت به چهره ای گرفته و عبوس تبدیل شده؟:این نوع شوخی می تواند در تغییر حالت روحی کودکان موثر باشد.

کارهایی که باید برای جو خانوادگی مطلوب انجام داد:

دور هم شام بخورید

داستان را بلند برای بچه ها بخوانید

تفریحات و سرگرمی های مشترک به وجود اورید

شوخی کنید:

از جوک استفاده کنید

با بچه ها بازی کنید و با انها خوش بگذرانید یه کم حماقت به خرج دهید

به موسیقی های مورد علاقه گوش کنید

اواز بخوانید و شادی کنید

به پیاده روی و حرف زدن با یکدیگر بپردازید

به پارک بروید با کودکان بازی کنید و بخندید

برای صرف نهار یا شام بیرون بروید

اگاهی خود را در مورد علائق کودکان خود امتحان کنید.

اکاهی از علائق کودکتان به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید فعالیت های انگیزه بخشی را برای او فراهم کنید .از این صحفه دو کپی یا بیشترتهیه کنید .

در مورد یکی از کودکان خود فکر کنید .به سوالات طوری پاسخ دهید که گوئی کودکتان به ان پاسخ می دهد وقتی پاسخ دادن به سوالات را تمام کردید .از کودک خود بخواهید تا به هر کدام از انها پاسخ دهد وقتی کودکتان پاسخ به سوالات را تمام کرد پاسخ او را با پاسخ خود مقایسه کنید .

نمایش مطلوب تلویزیونی من……..است   

انچه را که در مورد خودم دوست دارم این است که……..

انچه را که برای شام دوست دارم این است که……….

رنگ مورد علاقه من رنگ …….است

بچه های دیگر فکر می کنند که من……

اواز مورد علاقه من…….

انچه را که در مورد مادرم دوست دارم این هست که……

انچه را در مورد پدرم دوست دارم این هست که……..

و سایر علائق کودک را به همین ترتیب بنویسید و با جوابهای کودک خودمقایسه کنید تعجب نکنید اگر می بینید که پاسخ های شما صرفا با پنج یا شش مورد از پاسخ های کودکتان مطابقت دارد مطابقت بیش از هشت مورد بسیار عالیست.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *