علت شقاق نوک سینه : درمان زخم شدن نوک سینه در دوران شیردهی

علت شقاق نوک سینه : درمان زخم شدن نوک سینه در دوران شیردهی

شقاق نوک سینه ، ترک یا زخم شدن نوک سینه یکی از مشکلاتی است که مادران شیرده تجربه می کنند، با این حال ما اینجا هستیم تا به این دسته از افراد کمک کنیم از ترک خوردن نوک سینه پیشگیری کنند و یا برای درمان زخم شدن نوک سینه تلاش کنند. برای اینکه بتوانید از این مشکل پیشگیری کنید باید عوامل و علت زخم شدن نوک سینه را درک کنید.در این مقاله مطالبی جهت مادران و پرستار کودک به صورت مختصر گفته شده است.

علت زخم شدن نوک سینه در دوران شیردهی

زخم شدن و ترک خوردن نوک سینه زنان می تواند به خاطر دلایل مختلفی ایجاد شود. در ادامه ما به معرفی چند عامل مهم خواهیم پرداخت. ممکن است یک یا چند مورد از این عوامل در زخم شدن نوک سینه شما نقش داشته باشند.

موقعیت نامناسب سینه ها / شیرخوردن بد: بزرگترین علت رخم شدن نوک سینه مادران شیرده این است که کودک به طور نامناسبی شیر می خورد. اگر کودک به اندازه کافی سینه را در دهان ندارد و فقط قسمتی از نوک سینه را در دهان دارد با مک زدن های مکرر می تواند باعث زخم شدن نوک سینه ها شود. این امر باعث می شود که بعدا کودک شما نتواند از شیرتان به درستی تغذیه کند.

مشکل بند زبان: یکی دیگر از علت های زخم شدن نوک سینه زنان شیرده این است که زبان کودک حرکت محدودی دارد و نمی تواند در هنگام شیر خوردن زبان خود را به نوک سینه کاملا بچسباند. از طرف دیگر، فرنولوم (قطعه کوچکی از پوست بین لب ها و لثه ها) ممکن است محدود شود و اجازه ندهد کودک به درستی به سینه بچسبد. موقعیت نامناسب منجر به زخم شدن و ترک خوردن نوک سینه مادر می شود. اگر به این مشکوک هستید که بند زبان با لب نوزاد شما مشکل دارد با مشاور شیردهی یا پزشک اطفال خود مشورت کنید.

نوک سینه معکوس یا وارون: نوک سینه های معکوس یک ویژگی از بدن مادران است و آنها هیچ کنترلی روی این موضوع ندارند. نوک سینه معکوس می تواند قبل از بارداری وجود اشته باشد اما می تواند نتجیه تغییرات فرم سینه در دوران بارداری هم باشد. نوک سینه معکوس دلیل اصلی ترک خوردن و زخم شدن نوک سینه های زنان شیرده نیست اما می تواند در آن تاثیر داشته باشد. با نوک سینه های معکوس به موقعیت نامناسب و نچسبیدن کودم به سینه کمک می کند. وقتی نوک سینه های شما معکوس شده است می خواهید برای قرار دادن و فشار دادن سینه به دهان کودک تلاش کنید، کودک هم در تلاش برای شیرخوردن مک عمیق می زند. بسته به شدن نوک سینه های معکوس ممکن است به محافظ نوک سینه نیاز داشته باشید اما قبل از این کار با متخصص مشورت کنید.

گرفتگی مجاری: گرفتگی مجاری معمولا در نتیجه باقی ماندن شیر در سینه ها ایجاد می شود که می تواند منجر به گرفتگی مجاری شیری شود. مجاری شیری مسدود شده را می توان از روی نواحی دردناک یا قرمز روی سینه تشخیص داد. همچنین ممکن است یک برآمدگی قابل توجه در این ناحیه هم وجود داشته باشد. گرفتگی می تواند باعث صاف شدن نوک سینه های شما شود و این امر باعث می شود که کودک شما به درستی تغذیه نشود. عدم چسبندگی مناسب نوزاد می تواند منجر به ترک خوردمن و زخم شدن نوک سینه ها شود که به نوبه خود منجر به کاهش شیر مادر می شود.

تغذیه مداوم در طول جهش رشد: کودک شما قبل از 1 سالگی چندین جهش رشد را تجربه می کند، و این زمانی است که احساسا می کند فقط می خواهد شیر بخورد. این یک نشانه طبیعی از رشد است. این جهش های رشد معمولا در حدود 7 تا 10 روزگی، 2 تا 3 هفتگی؛ 4 تا 6 هفتگی، 3 ماهگی، 4 ماهگی، 6 ماهگی و 9 ماهگی اتفاق می افتد. این تغذیه مداوم می تواند علت ترک خوردن و زخم شدن نوک سینه های مادر باشد. بسیاری از مادران در این زمان احساس خستگی می کنند و این امر باعث می شود که در هنگام شیر دادن کودک ازدستشان بلغزد و نوک سینه ای که در دهان کودک قرار گرفته است با کشیدگی مواجه شود.

علت زخم شدن نوک سینه با شیردوش

بسیاری از مادران چه در حال شیرهی و چه در حال بازگشت به محل کار تمایل دارند که با استفاده از شیردوش، شیر خود را برای کودکشان آماده کنند. شیردوش می تواند ابزاری عالی برای کمک به ایجاد و نگهداری شیر برای بعد باشد. اما استفاده نامناسب از شیر دوش می تواند باعث زخم شدن نوک سینه های مادر شود.

اتصال نامناسب فلنج: فلنج قطعه ای از شیردوش است که دور سینه قرار می چرخد و باعث مکش نوک سینه می شود. مناسب بودن فلنج بسیار مهم است تا نوک سینه شما را در حین کار شیردوش به طرفیت مالش ندهد. مالش نوک سینه های شما توسط فلنج می تواند منجر به درد و سوزش نوک سینه شود. استفاده مداوم از شیردوش به این روش می تواند منجر به ترک خوردن نوک سینه ها شود.

 استفاده از شیردوش قدیمی: درست مانند سایر آیتم ها، یک شیردوش قدیمی دارای کارایی کمتری است. هنگامی که یک شیردوش قدیمی را استفاده می کنید احتمالا متوجه خواهید شد که برای مدت زمان طولانی تری پمپاژ می کنید تا مقداری از شیر را دریافت کنید. دوره های طولانی پمپاژ می تواند منجر به درد نوک سینه ها شود که به نوبه خود باعث زخم شدن نوک سینه های مادران شیرده می شود.

تنظیمات نادرست شیردوش: بسیاری از ما فکر می کنیم که شیردوش ما باید روی بالاتری مقدار تنظیم شده باشد تا بیشترین شیر را دریافت کنیم. این لزوما درست نیست. شما باید شیردوش خود را بر اساس راحتی که دارید تنظیم کنید. استفاد از شیردوش در یک محیط ناخوشایند می تواند منجر به زخم شدن و سپس ترک خوردن نوک سینه ها شود.

علائم زخم شدن نوک سینه ها

علائم ترک خوردگی نوک سینه عبارتند از:

  • قرمز شدن نوک سینه
  • درد نوک سینه
  • خونریزی یا ترشح
  • ایجاد دلمه روی نوک سینه ها
  • پوسته پوسته شدن نوک سینه ها

5 راه حل خانگی برای درمان ترک خوردگی نوک سینه

شیر مادر: شیر مادر یکی از قوی ترین داروهایی است که بدن شما می سازد. شیر مادر حاوی بسیاری از مواد مغذی است که می تواند به بهبود نوک سینه های ترک خورده کمک کند. پس از پایان شیردهی، شیر اضافی را در اطراف نوک سینه های خود بمالید تا به بهبود زخم شدن نوک سینه های زخم شده کمک کند.

خشک کردن با هوا : یکی از بهترین راه ها برای درمان نوک سینه های ترک خورده در خانه این است که اجازه دهید در هوا خشک شوند. درست است؛ پیراهن خود را درآورید و بگذارید سینه هایتان در هوا خشک شوند. خشک کردن در هوا به جلوگیری از عفونت بیشتر نیز کمک می کند.

کرم درمان زخم نوک سینه : کرم های متعددی در بازار وجود دارد که می توان از آنها برای کمک به بهبود نوک سینه های ترک خورده استفاده کرد. یکی از رایج ترین کرم ها برای نوک سینه های ترک خورده کرمی است که حاوی لانولین است. اگر در ابتدا نمی خواهید کرم های بدون نسخه را امتحان کنید، می توانید از روغن نارگیل برای رویکردی جامع تر استفاده کنید.

پدهای هیدروژل: پدهای هیدروژل نیز یک درمان عالی هستند. این پدها حاوی یک بالشتک خنک کننده هستند که تسکین فوری درد را فراهم می کند. پدها، رطوبت کافی را برای کمک به صاف و خنک نگه داشتن پوست فراهم می کنند. پد باید هر 24 ساعت یکبار عوض شود. این پدها را می توانید از داروخانه ها تهیه کنید.

کمپرس سرد: کمپرس سرد به تسکین فوری درد کمک می کند. اطمینان حاصل کنید که کمپرس سرد را فقط 10 تا 15 دقیقه انجام می دهید.

  • بیشتر بخوانید: آیا استفاده از پد سینه خطرناک است؟ نحوه استفاده از انواع پد شیردهی

نحوه شیر دادن با نوک سینه های زخم شده

در حالی که دردناک است، شیردهی با نوک سینه های ترک خورده امکان پذیر است و باید شیر خود را حفظ کنید. همیشه مطمئن شوید که کودک را به درستی در آغوش گرفته اید. در ادامه، روش‌هایی را توضیح می‌دهیم که می‌توانید در حین ترک‌خوردن نوک سینه‌ها، از آنها استفاده کنید.

از محافظ نوک سینه استفاده کنید: هنگامی که نوک سینه های ترک خورده دردناک می شوند، می توان از محافظ نوک سینه برای شیر دادن استفاده کرد. محافظ را می توان فقط در سمت ترک خورده نوک سینه استفاده کرد، اما کودک شما ممکن است هر دو طرف را ترجیح دهد. اگر تا زمانی که نوک سینه های شما بهبود یابد، کودک شما به استفاده از محافظ عادت کرده است، ممکن است لازم باشد این عادت را ترک کند.

پوزیشن های مختلف را امتحان کنید: تغییر وضعیت در حین شیردهی نیز می تواند به جلوگیری از ترک خوردن نوک سینه ها کمک کند. برخی از مادران شیر دادن در حالت خوابیده به پهلو کمک می گیرند. تعیین موقعیت بر اساس نیازهای مادر و نوزاد بسیار شخصی است.

زمان شیردهی: در حالی که نوک سینه زخم شده شما در حال بهبود است، می توانید مدت زمانی که کودک روی سینه قرار می گیرد را به 10-15 دقیقه هر 3 ساعت محدود کنید. اگر هنوز شیر در سینه ترک خورده نوک پستان باقی مانده است، سعی کنید آن را بیرون بیاورید.

پمپ کردن یا فشار با دست : اگر شیردهی از سینه زخم شده خیلی دردناک است، آن طرف را پمپ کنید و فقط از طرف مقابل شیر دهید. اگر پمپاژ بیش از حد دردناک است، فشار با دست را انجام دهید.

نکاتی برای جلوگیری از ترک خوردن نوک سینه

درست مانند بسیاری از چیزهای دیگر، همیشه مهم است که از ترک خوردن نوک سینه قبل از وقوع آن جلوگیری کنید. در ادامه چند نکته برای کمک به جلوگیری از ترک خوردن نوک سینه آورده شده است:

نوک سینه ها را مرطوب نگه دارید: همیشه سعی کنید نوک سینه های خود را تا حد امکان مرطوب نگه دارید. هر چه نوک سینه های شما مرطوب تر باشد، احتمال خرابی پوست کمتر می شود. برای این کار می توانید از روغن نارگیل یا کرم لانولین استفاده کنید.

بالش شیردهی: چند بالش شیردهی وجود دارد. این بالش ها می توانند در هنگام شیردهی به عنوان ابزاری عمل کنند. بالش ها می توانند به نگه داشتن موقعیت صحیح کودک در هنگام شیردهی کمک کنند، بنابراین او از سینه سر نمی خورد و نوک سینه کش نمی آید.

بغل کردن درست : بغل کردن درست به طوری که نوزادتان به سینه تان بچسبد به جلوگیری از شقاق نوک سینه کمک می کند.

شیردوش مناسب: در نهایت، شیردوش خود را ارزیابی کنید. اگر مشکوک هستید که مشکلی در شیردوش شما وجود دارد، یک گزینه جدید را خریداری کنید.

برای درمان شقاق سینه چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟

در بهترین حالت، یک یا ترکیبی از درمان های فوق، نوک سینه زخم شده شما را درمان می کند. اگر نوک سینه های شما در حال بهبود نیستند، تب دارید یا غدد متورم در گردن یا زیر بغل دارید، باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

منبع: allnaturalmothering

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *